Uluslararası Sempozyum: “Ümmetin güvencesi olan aydınlar ve Kudüs cihadına dair görevleri”

italiatelegraph

 

 

 

 

 

Hazırlayan: Öğretim Görevlisi Ahmet Mahmut Gözün

 

 

Uluslararası Sempozyum: “Ümmetin güvencesi olan aydınlar ve Kudüs cihadına dair görevleri”

Bingazi Bilimsel Çalışmalar ve Stratejik Araştırmalar Merkezi, 18 Mayıs 2021 Salı günü, “Ümmetin güvencesi olan aydınlar ve Kudüs cihadına dair görevleri” konulu uluslararası bir sempozyum düzenledi.

Sempozyum, koordinatör Dr. Hişam Laşuş’un, Ümmetin güvencesi olan aydınların rolüne ve sorumluluklarına dair büyük filozof Taha Abdurrahman’ın eşsiz fikri, felsefi ve ahlaki söylemlerinden ilham alarak yapmış olduğu konuşmasıyla başladı. Dr. Hişam, bu bağlamda Taha Abdurrahman’ın Kabile, ırk, toplumsal statü ve vatan gibi sosyal boyutların ötesinde insanlığın tümünü kuşatan geniş ufuklara yelken açan, maddenin sınırlılığından mananın ve ruhun derinliklerine kapı aralayan kıymetli görüşlerine değindi. Yine aynı şekilde sempozyumun nedeni ve ana eksenini oluşturan Kudüs ve civarında meydana gelen acı olaylara, Filistin halkının manevi mirasına ve İslami kimliğine karşı yapılan katliam, zulüm, haksızlık ve taşkınlıklara değindiği gibi merkezin davetini kabul edip sempozyuma katılım sağlayan aşağıda adı geçen kıymetli bilim adamlarına teşekkür etti:

1- Dr. Said Bintacir, Fas: “ Cihat ve değerler sorgusu”
2- Dr. Mutez Ebu’l-Kasim, Türkiye: “ Ayrıcalıklı eylem: cihat”
3- Dr. Beşir el-Suyûd, Tunus: “Yönetimin kıskacı ile ideolojik kriz arasında Arap aydını”
4- Dr. Abdulmalik Bumencel, Cezayir: “ Ümmetin güvencesi olan aydın nasıl düşünür nasıl cihat eder”
5- Dr. Bilal el-Aşeri, Fas: “ Kudüs cihadının mahiyeti”
6- Dr. Muhammed Nafi el-Uşeyri, Fas: “Teorikten pratiğe ümmetin güvencesi olan aydın”
7- Dr. Ahmed el-Ferrak, Fas: “Cihat ruhu ve Kudüs cihadının ontolojik ufku”
8- Dr. İdris Makbul, Fas: “Taha Abdurrahman’ın “Cihad Sınırları” adlı eserinin göstergebilim bağlamında incelenmesi”

Sempozyumda Filistin davasıyla duygusal dayanışma anlarının olduğu iki saatten fazla süren entelektüel ve bilimsel tartışmaların ardından Türkiye’den Öğretim Görevlisi Ahmet Mahmut Güzün, Arapça, Fransızca, İngilizce, Almanca, İtalyanca, İspanyolca ve Türkçe Bilimsel Raporlar Hazırlama Komitesi adına konuşma yaptı. Daha sonra Dr. Hişam Laşuş, ümmetin ve insanlığın değerlerinin yok olmaması için güven kaynağımız olan aydınların rolünün desteklenmesi gerektiğine vurgu yaparak bu sempozyum faaliyetlerinin başarısında emeği geçen herkese teşekkürlerini ve minnettarlığını sundu.

italiatelegraph


Potrebbe piacerti anche
Commenti
Le opinioni espresse nei commenti sono degli autori e non del italiatelegraph.
Commenti
Loading...